Πολυήμερο παρασκήνιο προηγήθηκε, όπως μαθαίνω, της συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Για την ακρίβεια το φλερτ με τον Κασσελάκη για συγκεκριμένη συνεργασία ενόψει ευρωεκλογών, κρατάει μέρες…

Ωστόσο η επαφή του Άρη με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και πολύ καιρό. Μην σας πω και από την εποχή του Αλέξη Τσίπρα. Όχι για επαγγελματική συνεργασία γύρω από τα επικοινωνιακά, αλλά τύπου πολιτικής επαφής.

Ο Αλέξης δεν προχώρησε αυτή την επαφή, καθότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετά βίας χώνεψε τότε τον Βαγγέλη τον Αντώναρο – πώς θα μπορούσε να δεχθεί και τον Άρη;

Αλλά τον τελευταίο καιρό, είτε με τη μεσολάβηση του Αντώναρου, είτε και χωρίς αυτή, Κασσελάκης και Σπηλιωτόπουλος διαπίστωσαν ότι μπορούν να έχουν κοινό πεδίο, με δεδομένο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητούσε επίπονα εταιρία επικοινωνίας.

Οι πληροφορίες μου λένε ήταν να ανακοινωθεί ο Γιάννης Δημάκης, επικοινωνιολόγος που συνεργάζεται με τον Άρη, ώστε να μην υπάρξουν συζητήσεις και αντιδράσεις.

Αλλά στην πορεία επιλέχθηκε να διαρρεύσει κανονικά το όνομα του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή.

Έστω και για ένα συγκεκριμένο πεδίο συνεργασίας – αυτό της έρευνας των κοινών στα οποία απευθύνεται, λέει, ο Κασσελάκης.

Συμβολικά, η ένταξη του Σπηλιωτόπουλου στο επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ότι η στροφή του Κασσελάκη στο κέντρο είναι θεαματική και η στόχευση να κερδίσει δυσαρεστημένους ψηφοφόρους της ΝΔ, εκκωφαντικά εμφανής.

Επί της ουσίας δεν είμαι βέβαιος ότι ο Άρης είναι ό,τι πιο μοντέρνο θα μπορούσε να έχει στον κύκλο των πολιτικών συμβούλων του ο Κασσελάκης. Σαν να έχει περάσει η μπογιά του, που λένε και αρκετοί στην Κουμουνδούρου, οι οποίοι έχουν καλή προαίρεση, αλλά είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί με την όλη ιδέα…

Κάλχας – Το Ποντίκι

Διαβάστε την συνέχεια εδώ…